Вие сте тука

Безбедни училишта – безбедни првачиња, превентивно едукативна акција на РСБСП и Триглав Осигурување

Сликата на гужви и сообраќаен метеж во близина на училиштата и градинките е секојдневие, во кое што живееме. Поради тоа, децата секојдневно се изложени на потенцијални ризици и опасности, кои што ја загрозуваат нивната безбедност во сообраќајот. Заедничка одговорност на сите општествени чинители е да се грижат за безбедноста на децата во сообраќајот и согласно со тоа, РСБСП и Триглав Осигурување продолжуваат со реализирање на акцијата „Безбедни училишта – безбедни првачиња“,  која што е составен дел од кампањата „Безбедни деца во сообраќајот – за безбедна и сигурна иднина“. Едукативната акција беше спроведена во Основните училишта “Дане Крапчев”, “ Глигор Прличев”, “Вера Јоциќ”- Скопје и “ Сами Фрашери” – с.Пирок,Боговиње и "Себедин Бајрами" с. Камењане, Тетовско .

 

 

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот

© 2020 rsbsp.org.mk | РСБСП E-mail
Developed by Kajgana Media