Вие сте тука

Сообраќајно превентивната акција „ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ ДЕЦАТА ВО СООБРАЌАЈОТ“.

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата во организација со СВР Струмица, по повод Ден на Полоциска превенција, организираше едукативно предавање на дечињата од прво одделение. Целта на оваа акција е запознавање на првачињата и децата од предшколска возраст со основните правила и прописи во сообраќајот и сообраќајната сигнализација преку едукативни предавања со презентација на сообраќајниот буквар и одржување на нагледни предавања на улица со сообраќајната полиција. Едукативното предавање беше одржано во просториите на СВР Струмица и во основното училиште “Гоце Делчев”- село Ангелци, Струмица.

 

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот

© 2020 rsbsp.org.mk | РСБСП E-mail
Developed by Kajgana Media